VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Långt hår

Kategori: Jag o min vardag

 
Tänkte jag skulle tipsa er om hur jag sköter mitt långa hår som är ner en bit över rumpan och ja..DET ÄR ÄKTA och INTE löshår. Vet att många borstar och sliter och har sig och det är så FEL!!
 
Jag tvättar mitt hår varje dag, för jag klarar sällan att hoppa över en dag, men de händer ibland ändå, jag få lixom tvinga mig till det.
Jag försöker även göra inpackning varje söndag, men ibland glömmer jag
 
Men så här gör jag:
Jag tvättar det med schampoo såklart. Sen de här med balsam tar jag inte i hela håret, utan jag vänder huvudet upp och ner, haha..ja ni fattar va. Och tar sedan bara balsam i det långa som hänger ner över huvudet.
När duschen är klar så är de handduk om håret i allt från 30-45 min, just för att inte vara så blött så hela min rygg/tröja blir blöt.
Här släpper jag då ut håret och drar fingrarna igenom nerifrån och upp och fastnar jag så reder jag ut försiktigt. Inte slita och dra för då går stråna sönder ju.
När det sedan torkat några timmar senare så drar jag antingen fingrarna genom igen på samma sätt eller en bredtandad kam (sån där som man hade till permanentat hår på 80-talet), även här kammar jag nerifrån och upp. På det viset så blir där inga knutor och fastna i.
 
Innan jag ska sova gör jag samma sak med kammen, för när jag vaknar på morgonen så är de då superlätt att reda ut.
 
Ibland sover jag med en eller två flätor för att skydda håret mot att gnidas mot lakan och så när man sover. Blir ju mycke hår för mig överallt..många har frågat om jag inte trasslar in mig i detta när jag sover...haha...nä, tror man vänjer sig
 
Har inte varit hos en hårfrisörska sedan 1989. Mamma har klippt längden genom åren, men nu klarar jag det hela helt själv, vilket känns bra. Och gör de kanske 3-4 ggr per år. Eller i alla fall när det är så långt så jag sitter på det.
 
Sen färgar jag ju utväxten svart var 3e månad oxå, och hela håret 1-2 ggr per år, född blond men trivs i detta svarta
 
Och till saken hör är att många tror man måste klippa sig varannan månad för att de ska växa och bli långt och inte bli slitet. Men det är så fel.
Har visat upp mitt hår för många frisörer och alla har dom blivit lite chockade över att mitt hår är så välvårdat ändå. Me jag har ju alltid varit rädd om de och skött det bra, så därav resultatet.
 
Så ni med långt hår eller som vill ha de, prova detta så ska ni se att de funkar och ge inte upp, ha tålamod
 
Just nu idag är mitt hår ca halvvägs över rumpan, kanske dags o kapa av 5 cm..usch..brr..rena mardrömmen...haha
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: